De ce citesc carti

motive sa incurajam lectura
  Câteva argumente şi motive pentru care să citeşti cărţi mai mult, bazate pe un sondaj care a fost făcut prin intermediul bibliotecii online pentru că încurajăm lectura. Aceste argumente sunt oferite de catre cititori care iubesc lectura si au o deosebita pasiune pentru asta.
  Aşadar vezi care sunt motivele altora pentru care au ales să citească, de ce şi ce le oferă acesta.


 • In primul rand datorita curiozitatii de a afla ceva nou, de a ma introduce intr-o nuoa lume, cea a fictiunii, in care neprevazutul e la tot pasul. Dupa mine si titlul trebuie sa joace un rol important in luarea acestei decizii, pentru ca si titlul , cred eu ,spune cate ceva despre continut. Un alt motiv ar fi si autorul, de exemplu, daca am citi o carte scrisa de Grisham si m-a impresionat atunci cu siguranta as mai citi o noua carte scrisa de acesta. Placerea lecturii 

 • Pur si simplu imi place sa citesc, ma relaxeaza!

 • De ce citesc o carte? Pentru ca-mi place sa descoper lucruri noi, sa imi imbogatesc vocabularul cu expresiile si cuvintele gasite in carti utile si nu in ultimul rand pentru ca ma deconecteaza de lumea inconjuratoare, transpunandu-ma in alt univers, diferit si mult mai colorat decat cel in care ne aflam.

 • Curiozitate, dorinta de a cunoaste, intriga actiunii si autorul sunt motivele care ma pot determina sa imi doresc sa citesc o carte.

 • Cartea este un intreg univers! Pot fi aici sau pot castiga o ”Bursa de calatorie” si astfel, am bani sa merg sa vad: ”Casa cu aburi”, ”Farul de la capatul lumii”, sa ajung la ”20 000 de leghe sub mari”, sa plec ”Cinci saptamani in balon” sau sa fac ”O calatorie spre centrul pamantului”. Daca vrei, putem merge impreuna in aceasta calatorie, saraci sau bogati, pentru ca adevarata bogatie este cea a sufletului!

 • Pentru dezvoltarea imaginatiei, creativitatii, pentru speranta, cunoastere, culturalizare, optimism, pentru ca avem creier si traim si creierului ii e foarte foame! Uneori tipa de foame, dar unii nu il aud si il tin la dieta!

 • Din dorinta de a invata din experientele de viata ale celorlalti si pentru relaxare, dar si pentru un vocabular mai bogat si o dictie mai buna.

 • O carte pentru mine este o comoara nepretiuita care ma face sa visez, sa fiu realista, sa devin o persoana si mai culta. Chiar daca internetul face ravagii si tinerii din ziua de azi ar face orice ce le sta in putinta numai sa nu citeasca o carte mie mi se pare un lucru ingrozitor si aberant in acelasi timp. Orice persoana are nevoie sa citeasca pentru a-si dezolta in primul rand vocabularul dar si sa cunoasca adevarata valoare a limbii romane. Deci in concluzie eu as citi si dormind pentru ca este o placere si face parte din hobby-urile mele, doar ca uneori timpul ma preseaza foarte tare, atat pe mine cat si pe altii incat uitam sa mai dschidem o carte care ramane prafuita in biblioteca.

 • Citim pentru ca ne face placere, pentru ca ne ajuta sa scapam de probleme de zi cu zi si ne imbogatim vocabularul.

 • Citim o carte ca sa ne imbogatim din toate punctele de vedere, sa traim povesti de viata, alaturi de personajele diverse din carti, sa aflam istoria noastra si a altora, sa calatorim acolo unde inca nu putem ajunge, citim ca sa ne relaxam, citim ca sa ne documentam, etc. Imi place sa citesc pe internet, dar prefer sa simt mirosul hartii atunci cand intorc paginile cartii.

 • Citesc carti de cativa ani buni si nu stiu daca as putea sa traiesc fara acest micut deliciu al vietii. Pur si simplu ma transpune in alta dimensiune, in ceva in care nimic sau nimeni, oricat de real ar fi, nu m-ar putea trimite. Daca pierd o zi fara sa citesc macar 5-10 capitole dintr-o carte, nu stiu, ma simt total pierduta. Si daca sunt persoane care inca nu au citit nici macar o carte, ei bine, ar face super bine daca s-ar atinge macar de cateva. E ceva de vis, supranatural.

 • Citesc carti doar pentru ca vreau sa simt forta interioara, si "fluxul" dat de catre aceea carte. Citesc, ca sa ma teleportez intr-o lume poate reala, sau fictiva, caci citind scap de toate ingrijorarile mele. Pur si simplu citesc pentru ca traiesc. Cititul pentru mine este un fel de traire interioara, un fel de sentiment care ma face sa ma simt bine, chiar si in momentele grele ale vietii! Si chiar daca ma numesc unii oameni "tocilar" pentru ca citesc,eu totusi citesc in continuare, pentru ca cititul este esenta vietii si cunoasterea!
În articolul Motive să citim cărţi poţi găsi şi alte motive care te vor determina să citeşti o carte dar şi motivele pentru care nu citim. Te invit să ne spui şi motivul tău pentru care citeşti şi un motiv pentru care nu citeşti de exemplu când nu ai timp, iar dacă eşti de acord cu noi că lectura trebuie încurajată, ajută-ne să dovedim asta, distribuind articolul acesta prin butoanele de share de mai jos.


(P)

Recenzii, prezentări de carte, interviuri, social media, expunere pe mai multe site-uri și blog-uri nişate, introducerea cărţilor în librăria online Bibliocarti, articole reprezentative, advertoriale, redactare profesionistă, corectură, editare texte şi multe altele sunt disponibile pe Bibliocarti.com la preţuri competitive. Nu ezitaţi şi promovaţi-vă cărţile în mod profesionist şi eficient doar cu Bibliocarti.com.